studio aphart

Hoe is studio aphart ontstaan?

Ik ben Anita Klaassens en woon in Oostrum. Het creëren van nieuwe objecten vanuit een brok klei is mijn passie. Het geeft een rustgevend gevoel als ik met de handen in de klei zit, ik krijg er energie van en wordt er blij van!

Het zien groeien van een keramiek werkstuk geeft een goed gevoel. Het is "aarden" rustgevend en ontspannend. Het is niet alleen het maken van het kunstwerk dat mooi is, maar het hele proces dat het kunstwerk en jijzelf doormaakt geeft positieve energie!

In de afgelopen 15 jaren heb ik ervaring opgedaan bij een keramiste uit Venray en bij Kunstencentrum Venray.
De passie voor keramiek is alleen maar groter geworden in de loop der jaren en ik wilde heel graag een eigen atelier beginnen.
Dus heb ik de stap genomen en ben in 2019 begonnen met de aanschaf van materialen en een keramiekoven, en ben aan de slag gegaan. Het is echter zo leuk om te doen, dat ik mijn passie graag wil delen met anderen. Daarom heb ik besloten om keramiek workshops en lessen te gaan aanbieden. En tot mijn verassing en blijdschap heb ik al vele cursisten enthousiast en blij mogen maken.

 

De naam studio aphart

De naam is ontstaan uit de eerste letters van mijn voornamen = aph.
Ik ben graag kunstzinnig bezig = art. 
Wat ik maak is altijd verschillend, en niemand maakt precies hetzelfde, wat maakt dat ieder stuk uniek is = apart.

studio aphart staat voor passie, creativiteit en uniek handwerk!


Opleiding

In 2021 heb ik mijn jaaropleiding 'creativiteit als middel deel 2' met succes afgerond bij Bliss kunst | training | coaching. En in september 2023 rond ik de vervolgopleiding 'creativiteit als middel deel 3' af.

Als creatief coach kan ik je nu optimaal begeleiden bij je ontwikkeling van je creativiteit.

Keramiek

Heerlijk met de handen in de klei! Het proces in het kort: Eerst moet het werkstuk, als het klaar is, drogen. Daarna kan het gebakken worden (biscuit stook) in de keramiekoven. De volgende stap is het werkstuk mooi afwerken, bijvoorbeeld met een engobe (gekleurd kleislib) glazuur of een oxide. Dan wordt het werkstuk nog een keer gebakken (glazuur stook).
Het glazuurbakken kan een verrassend effect hebben! Soms wordt het zelfs anders dan verwacht. Ik experimenteer daar graag mee.

Schilderen

Behalve met klei, ben ik ook graag bezig met verf, doek, penselen en allerlei andere materialen die ik op dat doek kwijt kan. Schilderen dus. Ik ben nu meer de abstracte intuïtieve richting in gegaan. Spannend en uitdagend is het om allerlei materialen en kleuren te verwerken in de schilderijen. Ik laat mij inspireren door de natuur, kleuren, materialen en mijn gevoelens.

Passie!

Dat wat ik maak en doe komt vanuit mijn hart. En dat is wat ik graag wil doorgeven. Luister naar je hart en voel waar je energie van krijgt en blij van wordt.
De letters van het logo staan niet perfect recht of strak, het is net als de werkstukken, nooit helemaal perfect of strak, en dat hoeft ook niet, en dat maakt ieder stuk uniek.

 

Ik werk in het algemeen met groepjes van 4 tot 5 personen zodat ik dan ook maximale aandacht aan ieder kan geven.

Ben je ook enthousiast geworden?

Graag tot ziens in mijn atelier!